Subworx professional diving

Projecten

Paniekhaak

Brandweer duikers maken gebruik van zogenaamde seinlijnen waarmee zij een vaste verbinding hebben met een persoon op de kant. Door deze lijn lopen tevens communicatiekabels waardoor verbale communicatie mogelijk is. Naast deze voordelen kan deze seinlijn ook een nadeel hebben, namelijk dat de duiker hiermee vast komt te zitten. Recent is hierdoor nog een brandweerduiker om het leven gekomen (12 maart 2008) tijdens een bergingsoperatie.

Na overleg met brandweer en opleidingsinstituut WRET is SBWRX begonnen met het ontwikkelen van een zogenaamde paniekhaak. De hoge eisen en normering welke hieraan gesteld worden maakte het noodzakelijk een eerste versie te maken, welke uitgebreid getest en verbeterd werd. Uiteindelijk is de haak zoals deze hier linksboven afgebeeld is, hieruit voortgekomen, voorzien van de nodige certificaten om de veiligheid ervan te garanderen.

De paniekhaak stelt de duiker in staat om zichzelf met een eenvoudige trekbeweging los te maken van de seinlijn. De haak is dusdanig ontworpen dat deze niet kan blokkeren en dat deze gebruikt kan worden in de meest extreme omstandigheden waarin deze helden duikers zich kunnen bevinden.

Specificaties van dit product

WRET Surface Rescue Suit

Dit droogpak is speciaal ontworpen voor de firma W.R.E.T. Zij zijn gespecialiseerd in toelevering van oppervlakteredding materialen, en het geven van trainingen. 

Specificaties:
- Geel trilaminaat bovenlichaam
- Zwart Cortex onderlichaam
- Kevlar versterking op elleboog en zitvlak
- Incl. safety boot met stalen neus
- W.R.E.T. logo op droogpak
- CE en NEN 14225 gekeurd

Subworx © 2024 all rights reserved | ontwerp en realisatie ISZO Media